Vi tycks få grekisk feber på sommaren. Så även denna. Men smakerna är väldigt goda och fräscha i den varma sommarhetta.
Tzatziki
3-4 st gurkor 
1⁄2 tsk salt 
5-6 dl 3%:ig yoghurt 
2 st pressade vitlöksklyftor 
1⁄2 krm svartpeppar 
Riv gurkan grovt och lägg den i ett stort bomullstyg. Strö salt på gurkan och låt den ligga ca 15 min. Pressa ur saften och blanda ner gurkan i en skål med yoghurt, vitlök och peppar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar