Pascale är en rödvinsdruva som odlas på Sardinien. Det är i Sassari och Nuoro på öns norra delar som man kan hitta odlingar.
Pascale omnämns i skrift första gången 1780. Troligen var det under Spaniens styre av ön, 1323-1720, som pascale kom att hamna där. En annan teori är den att pascale kommer från Toscana. Just mellan Toscana och Sassari har det historiskt sett funnits många handelsförbindelser.
Pascale blandas ofta med andra druvsorter såsom grenache och garciano. På egen hand ger pascale upphov till fylliga viner med inslag av körsbär och mörka bär.
onsdag 25 november 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Alltid roligt och lärorikt med era druvor!
SvaraRaderaVilka fina stolsryggar och dukningar också!
Tack Lena!
SvaraRaderaSåg att du skrev om spanska viner i din tidigare kommentar.
Insår då att det blivit lite mindre av den varan på sistone.
Måste bli ändring på det!
/Anders