Mayador Cider, Spanien, nr 1823, 53,80 kr
Har blivit riktigt förtjust i denna spanska cider, som är gjord på äppelsorterna regona, solarina, verdialona och perico.
Äppelsorterna som används vid cidertillverkning kan delas in i syrliga, söta och bittra. I Mayador är 50 % av äpplena syrliga, 25 % bittra och 25 % söta.
Cidern har lagrats i kastanjefat.
I doft och smak hittar vi mogna, nästan lite bruna äpplen. Lite av den ton som man förknippar med just Spanien. Ja, jag tänker främst på sherry och gammal vit rioja. En oxiderad ton, kort och gott.
Men det är den ljuvliga doften av unken gammal ost som får mig på fall - underbart! Lena blir lika avskräckt som jag bli förtjust. Så denna cider får jag allt dricka på egen hand - tur att alkoholhalten endast är 5 %!
måndag 19 december 2016
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar