2 msk potatismjöl
Smuldeg
1 msk vaniljsocker
3 dl havregryn
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
250 g smör till
Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skär rabarber i 0,5 cm stora bitar. Fördela rabarberbitarna i en pajform och strö över potatismjölet. Blanda runt. Blanda socker, havregryn och vetemjöl i en bunke. Tärna smöret och tillsätt i bunken. Nyp ihop allt till en smulig deg.
Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skär rabarber i 0,5 cm stora bitar. Fördela rabarberbitarna i en pajform och strö över potatismjölet. Blanda runt. Blanda socker, havregryn och vetemjöl i en bunke. Tärna smöret och tillsätt i bunken. Nyp ihop allt till en smulig deg.
Tryck ut halva smuldegen i den smörade springformen.
Fördela hälften av smuldegen över rabarbern i formen.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 min.
Servera med marsansås
Fördela hälften av smuldegen över rabarbern i formen.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 min.
Servera med marsansås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar