Gott, inte sant?
Efter en regntung runda i skogen möttes Sigrid och jag i köket. Bakdags. Kakor stod på agendan.
Vi beslutade oss för att fylla hälften av kakorna med pistagekräm och hälften med Nutella.
1/4 degen tog vi undan för att trycka ovanpå kakorna + fyllningen.Klart!
Gräddad och klart!
Nutella.
75 g smör
160 g vetemjöl (2,5 dl)
1 nypa flingsalt
0,5 tsk bikarbonat
90 g socker (1 dl)
1 st ägg
75 g vit choklad, fint hackad
0,5 st zest av citron
0,5 tsk vaniljpulver
100 g hackad mandel
fyllning:
0,75 burk pistagekräm,
dekorering:
50 g vit choklad
25 g mandel, hackad
Grädda 7-10 minuter mitt i ugnen tills kakorna har blivit lätt gyllene.
Mums!
SvaraRadera