Halloumi- och svamppasta
4 portioner
600 g halloumi skurna i tärningar
300 g svamp, t.ex. champinjoner, hackade
3 st gula lökar, finhackade
2 msk tomatpuré salt och peppar
1 msk kinesisk soya
2 dl Ajvar relish
5 dl creme fraiche
1 dl persilja, hackad
200 g färsk spenat
1 L pasta
Lägg in halloumin i ugnsgrillen och grilla tills de har en fin yta. Ta ut och låt vila på plåten. Värm en stekgryta med lite olja eller smör till medelvärme. Skiva svampen och stek den i stekgrytan. Den ska bli mjuk och få lite stekyta. Skala och hacka löken och låt den fräsa med svampen i ett par minuter. Fräs upp med tomatpurén. Krydda med salt och peppar. Tillsätt creme fraiche, spenat och persilja och rör om. Låt allt koka upp och sedan småkoka i ett par minuter. Häll därefter i halloumin och låt den bli varm. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll sedan ner den i svampsåsen och blanda ihop.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar