onsdag 25 december 2024

Julgodis; Brända mandlar

När jag ända höll på att grädda saffransbullar tänkte jag att jag kunde passa på att göra kanderade mandlar, en av de få saker jag verkligen gillar på gottebordet ( gillar bullarna, ris a la maltan, etc etc, men just hårdgodis, eller hallonbåtar eller just godis är inte min grej. Bortsett då från mandlarna...mmm)

Blev nästan godare än jag mindes dem.


Kanderade mandlar

200 g sötmandel

0,5 dl vatten

1,5 dl strösocker

0,5 msk kanel

Gör så här

Rosta mandel i en torr stekpanna i ca 5 minuter.

Häll på vatten. Tillsätt strösocker och kanel.

Koka under omrörning på medelvärme tills sockret stelnar och bildar sockerkristaller.

Låt svalna på ett bakplåtspapper.

Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar