onsdag 23 juli 2025

Fruntimmersveckan: En Cheesecake till Emma

 

Cheesecake

Botten
15 digestivekex
125 g smält smör
Fyllning
400 g färskost
2 ägg
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 l blandade bär
på 200°C.

Mixa kex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 8–10 minuter.
Fyllning: Rör färskosten mjuk.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Rör ihop ost och äggblandning med vaniljsockret. Häll detta i formen och grädda ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite dallrig när du tar ut den. Låt den svalna helt och ställ i kylen i minst en timme.
Dela bären och lägg dem på tårtan strax före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar