tisdag 22 juli 2025

Fruntimmersveckan: Magdalena får smaka Chokladbrownie

Chokladbrownie

200 g smör
100 g hackad mörk choklad
2 1/2 dl strösocker 
1/2 dl ljust muscovadosocker
1/2 tsk salt
3 ägg
1 msk vaniljpulver
1/2 msk espressopulver
1 dl vetemjöl
1 dl kakao  
Sätt ugnen på 175 grader Celsius och klä en form som är 20×20 cm med bakplåtspapper.
Bryn smöret och blanda sen det med den hackade chokladen och smält den i smöret. Rör samman och ställ åt sidan för att svalna.
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, minst 5 minuter i köksmaskin.
Blanda ner smör- och chokladblandningen i ägg- och sockerfluffet.
Blanda mjöl, salt, kakao, espressopulver och vanilj och vänd ner i smeten.
Häll smeten i formen och baka i ca 20-25 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar