Älgskavsgryta
50 g smör
1 stor gullök, finskuren
1 pkt älgskav
100 g champinjoner
1 msk kalvfond
1 pkt matlagningsgrädde
1/2 msk messmör
2,5 dl kesella
1/2 msk maizena
3 dl mjölk
Fräs löken i smöret i en stekpanna tills den blir mjuk, lägg i älgskavet och svampen. Då älgskaven är genomstekt häller Du i övriga ingredienser och låter det koka upp. Servera med ris och sallad.
Att producenten valt att kalla druvan, Syrah istället för det i regionen vanliga Shiraz, torde innebära att man valt att följa de franska producenternas framställning. För Anders var detta uppenbart. Njae, att jag alls spontant gissade först Sydafrika, sedan Australien måste jag nog påstå att vinet gav mig associationer till nya världen. Oavsett stavningen av druvans namn.
Efter ett tag i glaset började en väldigt angenäm blåbärsdoft göra sig påmind. Jag tyckte att det var strävare än hur jag vanligen upplever Syrah. Men gott och det är ju kanske ändå huvudsaken.
Tycker att skav funkar både till vardag o fest! Fantastiskt gott!
SvaraRaderaMessmör i grytan? Hmm, varför inte?
SvaraRaderaVad trevligt med alla vintips ni har på bloggen.