Men finessen med smörgåstårtor är ju just det, arbetsinsatsen har satts in ganska långt i förväg, vid själva serveringsögonblicket går det undan.
Smörgåstårta med pepparrot och lax
400 g kavring, mixas samman med
100 g smör
6 gelantinblad
2 dl varmt vatten
5 dl keso
5 dl kesella
1 msk finriven pepparrot
salt och peppar efter smak
1 liten rödlök, finhackad
Garnering
2 pkt färdigskurna rökta laxskivor
100 g röd kaviar
sallad
Pressa ut kavring- och smörmixet på botten i en form, gärna en med löstagbar kant för snyggare servering. Lägg gelntinbladen i kallvatten i 10 minuter. Rör sedan ner dem i detvarma vattnet och rör om tills de har smält. Mixa samman alla ingredienserna utom rödlöken till fyllningen. Rör ner rödlöken på slutet.
Häll fyllningen i formen och låt stelna i kylen i 5-6 timmar. Garnera med lax och andra tillbehör.
Förbenat gott är det med smörgåstårta. Det kan man ju sakna så här i GI-perioden... Men med ett grovt bröd med hela korn i borde det ju funka, annars kan man ju fuska en lördagskväll!
SvaraRaderaGott! Gjorde mitt livs första smörgåstårta i helgen, faktiskt! Vi har firat Arvid, 3 år i dagarna tre. En med skaldjur och rökt lax och den andra med leverpastej och skinka (den gjorde maken).
SvaraRaderakram P
Hej,
SvaraRaderaReceptet verkar helt underbart och jag undrar om det är ok att vi lägger upp det på receptsidan http://www.smörgåstårta.net/ som ingår i receptnätverket http://www.hemmagjord.nu/ och får använda din bild på smörgåstårtan? I gengäld hänvisar vi till din blogg med länk! Är det ok?
Mvh, Josefine
Hej Josefine!
SvaraRaderaVad glada vi blev över att du gillar vår smörgåstårta - självfallet får ni ha med den!!!
Vänligen,
Lena och Anders