Senapsfärsbiffar:
600 g nötfärs
2 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk olivolja
Blanda färs, senap, salt och peppar. Forma till biffar i önskad storlek. Stek i olivolja.
Sås:
4 dl matyoghurt
100 g fetaost
2 tsk honung
2 krm salt
Mixa ovanstående.
Till detta åt vi potatis och morötter, som efter skalning och hackning i mindre bitar
fått tillbringa 45 minuter i ugnen på 225 grader. Tillsammans med lite olivolja och salt.
Pesquera Tinto 2007, Ribera del Duero, Spanien, nr 72731, 174 kr
hette vinet vi drack och går att hitta i beställningssortimentet. Ett mycket gott, koncentrerat och svartbärigt vin ganska långt ifrån det man förknippar med Spanien i rödvinsväg (traditionell Rioja). Ribera del Duero och Priorat väljer jag helst om jag ska dricka spanskt rött i dagsläget.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar