söndag 3 februari 2013

Cupcake med Daim

 Det var Arvid som hittade receptet. Sigrid och jag hakade på. Jag tyckte att philadelphiaost/daim toppingen var huvudnumret - utan den litet syrliga toppingen hade det blivit för kvalmigt. Arvid och Sigrid tyckte precis tvärtom - själva "muffinsdelen" var jättegod men inte toppingen.
 Men mysigt hade vi. Arvid och Sigrid gjorde vartannat steg. Det enda jag bidrog med var att ställa in dem i ugnen. Och ta ut dem.

Cupcake med daim

12 st

Cupcakes

1 ägg
1 dl socker
50 g smör
1/2 dl grädde
1,25 dl vetemjöl
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
56 g grovhackad daim.(1 pkt)

Topping

200 g philadelphiaost
1 dl florsocker
56 g grovhackad daim(=1 pkt)

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker tills det blir poröst och med ljusgul färg. Smält smöret och häll ner grädden. Blanda samman alla ingredienser. Fyll muffinsformarna till hälften och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Blanda samman ingredienserna till toppingen och bred över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar