Fiskburgare
400 g benfri fiskfilé, t ex sej1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl vispgrädde
1 dl ströbröd
1 msk smör
1 liten gul lök
2 tomater
Dressing:
2 dl lättyoghurt
3 msk bostongurka
2 msk tomatpuré
1 dl lättmajonnäs
4 stora hamburgerbröd
4 salladsblad
Skär fisken i små kuber och lägg dem i matberedaren. Tillsätt salt och peppar och mixa fisken till en smet. Häll ner grädden i en stråle medan maskinen är i gång. Forma färsen till 4 burgare med vattensköljda händer och doppa burgarna i ströbröd. Stek burgarna i smör i en stekpanna så att de blir gyllenbruna runtom, ca 7 min på varje sida. Skala löken och skiva den tunt. Skiva tomaterna tunt. Blanda lättyoghurt, tomatpuré, majonnäs och bostongurka till dressingen. Lägg ihop fiskburgarna med grönsaker och sås på bröden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar