Dukningen har ju redan beskrivits så var det dags för maten
Vi bjöd på ostkex till fördrinken.
...samt chips och ostgifflar.
Snabbgravad lax med papaya- och mangoströssel
Laxfilé , i utskurna bitar, frusen i minst 4 dagar och sedan uttagen
6 msk socker
6 msk salt
Garnering:
1 knippe Grönkål
1 Mango tärnad
1 Papaya tärnad
1 msk Lönnsirap att ringla över
Klappa in socker och salt i laxköttet. Låt stå i rumstemperatur under 2-3 timmar. Skölj grönkålen och lägg den på ett serveringsfat. Lägg laxbitarna över. Strö över frukterna. Ringla lönnsirapen över.
Vegetarisk Bobotie
500 g quorn 3,5 dl mjölk
1 msk ströbröd
1 stor hackad gul lök
4 rivna morötter
2 skivade vitlöksklyftor
3 msk olja 1 tsk chili
1 tsk malen kardemumma
2 tsk malen koriander
1 krm kryddnejlika
200 g skållad och skalad sötmandel
2 tsk gurkmeja
1 ägg
0,5 tsk salt
Blanda mjölk och ströbröd och låt stå i 15 minuter. Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna. Tillsätt kryddor och mandel. Fräs 5-10 minuter och rör så att det inte fastnar. Ta bort pannan från värmen. Sila mjölken från brödet och blanda mjölken med ägg och salt. Vispa blandningen. Blanda brödet i en stor skål med hälften av mjölken och alla övriga ingredienser inklusive färs, morotsrivet, lök och kryddor. Blanda väl med elvispens degkrokar. Lägg smeten i en smord ugnsform och släta till ytan. Häll över resterande mjölk och klicka på matfettet. Grädda i ugnen ca 1 timme.
Vi glömde helt bort kameran efter att gästerna väl kom (fast jag vill minnas att jag tog bilder, men inga finns i kameran - skumt)!
Stort tack för en suveränt trevlig kväll familjen J!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar