Dukningen skrev jag om redan i tisdags - men var är maten?
Ugnsstekt fläskfilé med pasta och basilikaolja
500 g fläskfilé
1 msk smör
1/2 tsk salt
svartpeppar efter smak
2 krukor basilika
3 st vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1/2 dl vatten
1 krm salt
Sätt ugnen på 125°.
Putsa filén. Hetta upp en stekpanna med smör. Salta och peppra filén och bryn den runt om. Lägg på ugnssäkert fat och efterstek ca 40 min till innertemperaturen är 65-68°. Sätt termometern i den
tjockaste delen.
Lägg basilikablad och skalad vitlök i en matberedare eller smal skål med mixerstav. Mixa med olivolja och vatten till en grön sås.
Smaka av med salt.
Pastan kokas enligt paketet och blandas med: 1/2 dl olivolja 1/2 tsk salt svartpeppar efter smak 1 pkt babyspenat 12 st körsbärstomater 400 g fetaost
Det var bara en familjemedlem som inte ätit sig mätt på chips...
Stämningsfulla bilder med alla levande ljus. Ja, chips är livsfarliga, man kan inte sluta äta om det är en god sort!
SvaraRaderaJag kan inte ens påstå att det var en suveränt god sort - det är ngt med chips som är beroendeframkallande, för mig, då jag väl har börjat...//Lena
RaderaVilken härlig stämning! Min filosofi är: gör varje dag till en fest, när möjlighet finns!
SvaraRaderaVisst är det så - jag hyser dessutom en fäbless för dukningar...då kan det bli nog så krystade anledningar till att duka fint...:-D//lena
Radera