Denna dessert behöver ingen tillgång till någon ugn. Arvid (8 år) och Sigrid (6 år) gjorde den nästan helt själva.
Hallon- och vitchokladcheesecake
200 g digestivekex
50 g smält smör
400 g färskost
1.5 dl strösocker
1 tsk rivet citronskal
4 st gelatinblad
1 dl grädde värms att röra ner gelantinbladen i
2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
200 g vit choklad
150 g frysta hallon
200 g
hallon till dekoration, frysta eller färska
Tag ut hallonen ur frysen och låt dem tina en aning.
Mixa digestivekexen i en matberedare. Blanda kexsmulorna med smör och tryck ut i botten av en smord form (20 cm i diameter) med löstagbar kant.
Skölj citronen väl under ljummet vatten och riv skalet med en cest.
Vispa färskost, citronskal och socker med en elvisp tills smeten är slät.Blötlägg gelatinbladen i vatten, krama sedan ur dem och blanda med den värmda grädden.
Bryt den vita chokladen i bitar i en bunke och värm i micron, blanda ner med den varma grädden och gelantinet.
Blanda sedan denna blandning, i ost- och sockerblandningen.
Vispa grädden lätt och vänd ner den tillsammans med de halvtinade hallonen i bunken med de övriga ingredienserna.
Häll fyllningen i den förberedda formen, låt stå i kylskåp i 3 timmar.
Dekorera med färska hallon och pudra med florsocker innan servering.
Ställ formen i kylen.
Cheescaken ser verkligen god ut!
SvaraRaderaImponerande med dina vinkunskaper!
Fin servettbrytning också!
Ha en trevlig söndag!