Från vår matlagning på al dente!
Bruschetta med karamelliserad rödlök
bröd
2 rödlökar
2 msk olivolja (till kandering)
1 dl vatten
1 dl rött vin
½ dl vinäger
1 msk socker
125 g mascarpone-ost (1/2 burk)
1 krm torkad chili
salt och peppar
Skär löken i tunna ringar
Häll löken i en bunke. Blanda med salt, peppar, chili och olja. Låt stå i 5 min.
Under tiden, förbered rödvinsblandningen:
Blanda vatten, vin, vinäger och socker i en kastrull.
Koka upp så att sockret smälter. Smaka av, föredrar ni mer sötma, häll i mer socker.
Fräs löken försiktigt i en stekpanna, den ska inte få färg!
Häll över ½ dl av rödvinsblandningen.
När det har kokat in, häll på lite mer. Fortsätt så tills att all vätska har kokat in.
Under tiden: Skär brödet i 2 cm tjocka skivor, 2 skivor per person.
Grilla brödskivorna (utan någonting på!) i ugnen tills de fått lite färg. Det tar ca 3 minuter
Bre ett lager mascarpone-ost på skivorna.
Fördela löken på brödet och servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar