söndag 15 oktober 2017

Italiensk 4-rätters

 Medan Anders och Arvid tog sig till staden där ett Pokemon Go event stod för dörren passade jag och Sigrid på att laga mat - menyn tog oss 5 timmar att laga!!! Och då tog vi verkligen bara en 10 min paus för saftprovning.
 Vi började vår matlagningsheldag med efterrätten: chokladmousse - den gjorde vi först och ställde i kylen.
 Därefter var det dags för äggpastan som vi gjorde ravioli av.
 Och vanlig pasta som vi tillagade som pestopasta. 
 Därefter var det dags för korven. Jag hade köpt 5 m fjälster i butik, och 1,5 kg fläskkött!
 Sigrid blandar citroncest med övriga ingredienser:
Salsiccia al limone e parmigiano
  • 1½ kg fläskkött
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 msk riven citronzest (rivet skal av ca 1 citron)
  • 1 hel plastförpackad parmesan, nu riven
  • 4 msk finhackad persilja
  • 2 msk havssalt (eventuellt mer)
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl vitt vin
  • 5 m fjälster (svintarmar) behöver du för att stoppa din korv.

Tillagning

  1. Riv citronskalet, riv osten och finhacka persiljan.
  2. Skär köttet i mindre bitar, ca 1,5 cm. Lägg köttet i skålen.
  3. Blanda köttet med citronskal, ost, persilja, salt och peppar. Pressa i vitlöken. Blanda med händerna.
  4. Innan ni stoppar er ”salsiccia”, försäkra er om att köttet är korrekt smaksatt såhär:
  5. Mal en liten bit kött (ett smakprov) och smaka av. Behövs det mer krydda? Vill man inte smaka rått kött så kan man steka det lite. Gör om tills önskad smak uppnåtts.
  6. Förse köttkvarnen med korvhornet.
  7. Sätt fjälstret på korvhornet och fyll fjälstret till en lång korv tills att allt kött är slut. Lägg korven som en snigel i en långpanna. In i ugnen på 200 grader i 8-10 min i mitten av ugnen.
  8. Lyft därefter upp plåten till övre delen av ugnen och grilla i 4-5 min i 250 grader
 Vi hade apparaten hemma - jag hade bara aldrig sett hur man tillverkar korv. Men förra helgen lärde vi oss och nu testade vi på egen hand
 Det blev tre sådana här korvar - två frös vi in för senare användning. 
 Sigrid tog sig an pestopastan.

 Jag gick lös på ravioli fylld med mascarpone och rökt lax.
 Vi arbetade sida vid sida under hela dagen!
 Ett brunellovin till detta - mmmmmmmmmm
 Korven!
 Raviolin
 Pestopastan
 
 Dukningen!
 Anders
 Maten dold under fina uppläggningsfat
 
 Arvid och Sigrid tar en spelpaus! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar