Pasta ripiena alla crema di salome
100 g kallrökt eller gravad lax
1 ask mascarponeost (250 g)
2 msk finhackad gräslök
½ citron, saft
Salt och peppar
Till servering 3 dl grädde
Färsk pasta
2 ½ dl vetemjöl
1 ägg
70 gram fryst hackad spenat
Färsk pasta.
Värm spenaten i en kastrull så att en del av vattnet avdunstar. Låt svalna.
Häll mjölet i en hög på en bakbräda eller i en skål.
Forma mjölet som en vulkan med en grop i mitten.
Knäck ägget i gropen och häll i spenaten. Blanda försiktigt med en gaffel och fortsätt föra in mjöl i smeten, lite i taget.
När det börjar bli svårt att använda gaffeln, ta hjälp av händerna och knåda in mer mjöl tills att du får en ganska kompakt deg. Låt degen vila en stund.
Kavla ut i pastamaskin eller för hand till tunna lasagneplattor.
Pastafyllning
Blanda lax, mascarpone och citronsaft i en matberedare.
Finhacka eller klipp gräslöken.
Smaksätt laxkrämen med 1 msk gräslök, salt och peppar.
Dela pastaplattorna i rundlar på ca 5 cm i diameter. Enklast är att använda ett glas och stansa ut bitar.
Lägg 1 tsk laxkräm på en rundel och lägg på en till rundel.
Försöka att trycka ihop rundlarna utan att det blir en luftbubbla vid fyllningen.
Använd en gaffel för att trycka ihop kanterna eller använd händerna.
Koka upp vatten och salta.
Smält smöret i en vid kastrull.
Koka pastakuddarna ca 30 sekunder eller längre, det beror på hur tjock pasta du har.
Lägg den kokta pastan i kastrullen med smör och blanda försiktigt.
Servera med finhackad gräslök och svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar