Egentligen är bilden ovan på åkerbärsparfait, glassen längst fram, men jag tycks inte ha tagit någon bild på hjortronsparfait...men resultatet blir ganska likt...
Gör iordning det som kan förberedas inför nästa lördag...
En av efterrätterna är en favorit. Det är nog alla efterrätterna när jag tänker efter.
Hjortronparfait
5 äggvitor
5 äggulor
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 syltburk hjortronssylt (eller vad man föredrar)
3 dl grädde, vispad
Vispa äggvitorna för sig i en ren stålbunke.
Vispa äggulor med flor- och vaniljsocker, hårt.
Vispa grädden, tills den är rejält tjock
Man ska kunna vända på skålen utan att äggvitorna trillar ur då är den klar..
Blanda hjortronsylten i de vispade äggulorna, blanda ner grädden i din äggblandning. Vänd försiktigt ned äggvitorna. Frys 5-6 timmar i lämplig form, ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar