Key lime pie
Kexbotten
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning
400 g kondenserad mjölk sötad
4 äggulor
4 limefrukter, skal och saft
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa digestivekex till små smulor i en mixer. Blanda dem med smält smör. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna. Blanda sötad, kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i 30-60 minuter. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen. Fyll pajskalen och grädda din Key lime pie i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är en stor paj). Låt pajen svalna och servera med vispad grädde och skivad lime.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar