måndag 24 januari 2022

Key lime pie och chokladpaj med schweizernöt

 Key lime pie


Kexbotten 

200 g digestivekex 
100 g smör 

Fyllning 

400 g kondenserad mjölk sötad 
4 äggulor 
4 limefrukter, skal och saft 
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa digestivekex till små smulor i en mixer. Blanda dem med smält smör. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna. Blanda sötad, kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i 30-60 minuter. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen. Fyll pajskalen och grädda din Key lime pie i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är en stor paj). Låt pajen svalna och servera med vispad grädde och skivad lime.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar