I synnerhet denna förrätt har fått flera förfrågningar och den tycks dessutom skickas vidare till deras gäster. Fantastiskt roligt.
Och den är extremt god! Smakerna gifter sig perfekt. Grunden var ett klipp på en laxrätt på Instagram . Fantastisk redan i den formen och som vi hade på julbordet ifjol. Sedan justerade vi den till att ingå på ett bröd.
Och självklart kommer stommen att ingå på vårt julbord iår också.
1,5 kg lax, skärs i tunna skivor, läggs på brödet
3 avokados i tunna skivor och läggs på laxen
1 burk inlagd ingefära fördelas över avocadon
1 knippe salladslök, skärs fint och placeras över
3 lime pressa över all vätska över bröden
Japansk soya efter smak hälls över
Ringla över mayo sriracha vi tar gärna ganska mycket
Strössla över chilirostade sesamfrön
Jag har toppat med en tandpetare med hyvlad gurka i form av julgranar men det är inget måste för smaken. Men alla andra ingredienserna är viktiga för slutresultatet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar