torsdag 21 november 2024

Recept på våra lax smörgåsar med sriracha

Jag börjar få litet hybris när det kommer till min matlagningskonst. Anledningen är helt enkelt att JAG har börjat få förfrågningar av mina vänner om hur jag gjorde en viss rätt. Detta är en ganska ny upplevelse för mig. Men inte oäven...☺️

I synnerhet denna förrätt har fått flera förfrågningar och den tycks dessutom skickas vidare till deras gäster. Fantastiskt roligt.

Och den är extremt god! Smakerna gifter sig perfekt. Grunden var ett klipp på en laxrätt på Instagram . Fantastisk redan i den formen och som vi hade på julbordet ifjol. Sedan justerade vi den till att ingå på ett bröd.

Och självklart kommer stommen att ingå på vårt julbord iår också.

1 limpa brioche, skivorna förrostas (försteks i generöst med smör om man vill ha det ännu godare)

1,5 kg lax, skärs i tunna skivor, läggs på brödet

3 avokados i tunna skivor och läggs på laxen

1 burk inlagd ingefära fördelas över avocadon

1 knippe salladslök, skärs fint och placeras över 

3 lime pressa över all vätska över bröden

Japansk soya efter smak hälls över

Ringla över mayo sriracha vi tar gärna ganska mycket

Strössla över chilirostade sesamfrön 

Jag har toppat med en tandpetare med hyvlad gurka i form av julgranar men det är inget måste för smaken. Men alla andra ingredienserna är viktiga för slutresultatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar