Idag hade vi celebert besök från Bryssel. Med en liten slug baktanke att locka hem exilsvenskarna till moder Svea lockade vi med inte mindre än 4 olika jordgubbsefterrätter. Jag vet inte om dessa i sig påverkade deras framtida boendefunderingar, men goda var de. De första två är nog mer lämpliga för vuxna än för barn. De två senare är nog ändå de som kan ge upp upphov till nattliga kylskåpsräder. Om de inte redan har tagit slut.Balsamvinägermarinerade jordgubbar med basilika
- 1 liter delade jordgubbar
- 1 dl balsamvinäger
- 2 msk florsocker
- 1/2 kruka skuren basilika
Blanda samman vinägern, basilikan och florsockret. Vänd ner i jordgubbarna.
Limemarinerade jordgubbar med basilika
- 1 liter delade jordgubbar
- skalet och saften av en lime
- 2 msk florsocker
- 1/2 kruka skuren basilika
Blanda samman limejuicen, limeskalet (finskuret, utan det vita), basilikan och florsockret. Vänd ner i jordgubbarna.
Jordgubbar med vispad grädde och citronmeliss
- 1 liter delade jordgubbar
- 3 dl vispad grädde
- 1/2 kruka citronmelissblad
Vispa grädden och garnera med citronmelissbladen. Servera till jordgubbarna.
Jordgubbar serverade med jordgubbssås
- 1 liter delade jordgubbar
- 2 dl creme fraiche
- 2 msk socker
- 1 pkt frysta jordgubbar
- 1 pressad apelsinjuice.
- några citronmelissblad, till garnering
Mixa samman alla ingredienser, utom de färska jordgubbarna. Servera till jordgubbarna.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar