Balsamvinägermarinerade jordgubbar med basilika
- 1 liter delade jordgubbar
- 1 dl balsamvinäger
- 2 msk florsocker
- 1/2 kruka skuren basilika
Blanda samman vinägern, basilikan och florsockret. Vänd ner i jordgubbarna.
Limemarinerade jordgubbar med basilika
- 1 liter delade jordgubbar
- skalet och saften av en lime
- 2 msk florsocker
- 1/2 kruka skuren basilika
Blanda samman limejuicen, limeskalet (finskuret, utan det vita), basilikan och florsockret. Vänd ner i jordgubbarna.
Jordgubbar med vispad grädde och citronmeliss
- 1 liter delade jordgubbar
- 3 dl vispad grädde
- 1/2 kruka citronmelissblad
Vispa grädden och garnera med citronmelissbladen. Servera till jordgubbarna.
Jordgubbar serverade med jordgubbssås
- 1 liter delade jordgubbar
- 2 dl creme fraiche
- 2 msk socker
- 1 pkt frysta jordgubbar
- 1 pressad apelsinjuice.
- några citronmelissblad, till garnering
Mixa samman alla ingredienser, utom de färska jordgubbarna. Servera till jordgubbarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar