Herrgårdens chokladtårta
- 125 g mjukt smör
- 125 g siktat florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 125 g blockchoklad, smält i mikrovågsugnen eller i vattenbad
- 125 g sötmandel, skållad och malen
- 125 g vetemjöl
- 4 äggulor
- 4 äggvitor, hårt vispade i en bunke, så att man kan vända bunken upp och ned utan att de släpper
Glasyr
- 50 g smält smör
- 1 dl siktat kakaopulver
- 1/4 dl mjölk
- 3 dl siktat florsocker
- 1 msk konjak
Rör samman smöret med vanilj- och florsocker. Rör ner övriga ingredienser utom äggvitorna. vänd ner äggvitorna försiktigt. Grädda i 50-60 minuter i 175 grader C. Låt kallna.
Blanda samman glasyringredienserna tills en jämn och smidig smet har bildats. Bred glasyren över den kalla kaka. Låt stå kallt i några timmar. Servera med grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar