måndag 19 juli 2010

Chokladcupcakes med chokladfrosting

Chokladcupcakes
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Glasyr

  • 25 g smör
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g florsocker
  • 2 msk kakaopulver

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman de torra ingredienserna och blanda ner mer ägg och sockret. Rör ner smöret. Häll upp smeten i formar. Grädda i 15 minuter i 200 grader C. Låt svalna.

Smält smöret till glasyren och låt det svalna. Blanda samman ingredienserna till glasyren till en jämn smet. Ställ in i kylskåt och låt kallna. Spritsa det sedan över de kalla cupcakesen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar