Kycklinggryta
- 1 kg kycklingfiléer, skurna i mindre bitar
- 2 msk röd currypasta
- 2 liter kycklingbuljong
- 1 tsk ingefära, malen
- 2,25 dl kokosmjölk
- 1 purjolök, delad rensköljd och skuren i halvmånar
- 500 g skalade och slantade morötter
- 2 röda, tärnade paprikor
- 1 grön, tärnad paprika
- 5 dl creme fraiche
- 3 dl salta jordnötter
- smör, salt och vitpeppar efter smak och behov
- 2 påsar äggnudlar
Fräs upp purjolöken i smör och tillsätt pastacurryn, följt av kycklingdelarna. Låt steka tills kycklingarna har fått en fin stekyta. Tillsätt grönsakerna och buljongen. Låt koka någon kvart. Häll i kokosmjölken, creme fraichen och jordnötterna och låt puttra upp. Lägg i äggnudlarna att koka med cirka 5 minuter före servering.
Ha en fortsatt fin helg.
SvaraRaderaKram
Hanna