Fläskfilé med rotfruktsgratäng
1,2 kg fläskfilé
70 g rucola
200 g philadelphiaost
salt
peppar
smör att steka i
Gratäng:
500 g potatis
500 g jordärtskockor
500 g kålrot
500 g rotselleri
5 dl vispgrädde
3 dl riven västerbottenost
4 finhackade vitlöksklyftor
salt
peppar
Putsa fläskfilén och skär den i bitar. Salta och peppra. Stek i lite smör tills den är genomstekt.
Finhacka rucolan och blanda den med phildelphiaosten. Tillsätt lite salt och peppar.
Skala och skiva potatisen och rotfrukterna. Bland allt i en form med stor yta, så att gratängen inte blir för hög. Häll/lägg i ost, salt, peppar och vitlök. Häll grädden över det hela. Grädda i minst en timme i ugnen, 200 grader C.
1) Blanda 3 ägg och 3 dl i en bunke. Vispa.
2) Häll i 1 dl kokande vatten.
3) Tillsätt 3 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver. Blanda väl.
4) Grädda i 40 minuter i ugnen, 180 grader C. Låt svalna.
5) Koka 125 g margarin, 1 dl mjölk och 4 msk vaniljsocker kraftigt i 2 minuter. Rör om hela tiden.
6) Dela kakan i två delar (en botten och ett lock). Häll vaniljblandningen över kakbottnarna.
7) Lägg ihop lock och botten.
8) Pudra florsocker över locket.
9) Servera!
Grattis Lena!
Älskar dig!
Så den kakan såg god ut.
SvaraRaderaHär har vi haft underbart väder i dag. Jag och lill killen har putsat alla fönster, känns riktigt bra.
Kram
Hanna
GRATTIS i efterskott! Skönt att L. hann tillfriskna till den smarriga middagen. Hoppas resten av familjen står emot baskeluskerna!
SvaraRaderaHa en fortsatt frisk och fin helg,
Anki
Grattis Lena =)
SvaraRaderaVad himla gott med vaniljkaka!
Oj, här missar man grejer! Stort grattis i efterskott, Lena!
SvaraRaderaKram/Pernilla