Rotfruktsgratin
- 4 morötter, skalas och skivas
- 1 kg potatis skalas och skivas
- 5 gula lökar, skalas och skivas
- 1 liter mjölk kokas
- salt och peppar efter smak
- 4 dl riven västerbottenost
Varva rotfrukterna i lager på lager i en ugnsfast form. salta och peppra litet mellan varven. Häll över den kokande mjölken. Fördela osten i ett täcke överst. Ställ in i 175 gr. C. ugn och låt gå i drygt 2 timmar.
Vildand, 4 pers- 2 frysta vildänder
- 1 dl farinsocker
- salt och peppar
Klappa in salt och peppar på ovansidan - strö sedan över farinsockret och ställ in i den 175 grader C. varma ugnen i cirka 1 timma.
Ser gott ut.
SvaraRaderaHa en bra vecka.
Kram
Hanna
Så kul att ni fick lite inspiration från oss, ser gottigt ut!
SvaraRaderaVad drack ni till...? Har en mycket bestämd åsikt om vilken druvsort jag skulle välja och den börjar på P...
SvaraRadera