tisdag 6 november 2012

Laxtartar med saffranssås

En rätt som uppskattades av såväl vuxna som barn. Arvids portion hade nog varit mer än tillräcklig för de flesta vuxna.
Laxtartar
1 kg laxfilé
2 burkar kräftstjärtar (2 gånger 385 g)
2 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
1 knippe dill
1 knippe gräslök
2 msk smör
Skär lax och kräftstjärtar i små tärningar. Blanda med salt, peppar, dill och gräslök. Forma puckar av blandningen och stek i lite smör. Ett par minuter på varje sida räcker gott.
Saffranssås
1 påse saffran (0,5 g)
2,5 dl vitt matlagningsvin
0,5 dl vatten
1,5 fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche
Blanda saffran, vin, vatten och buljongtärningar. Låt allt koka ihop så att endast 1 dl återtstår. Vispa ner creme fraiche och låt allt koka i ytterligare någon minut.

Servera med grönsaker och hemmagjort potatismos. Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar