Köttgryta med vita bönor
1 kg högrev, tärnad i 2cm stora bitar (jag frös in köttet litet innan, enklare att tärna)2 st gula lökar, tärnade
2 vitlöksklyftor, krossade
3 stora morötter, tärnade
1 squash, tärnad
2 msk smör
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
2 msk tomatpure
1 dl klippt färsk timjan
1 dl klippt färsk persilja
200 g krossade tomater
saften från 2 apelsiner
6 dl matlagningsvin
6 dl vatten
4 köttbuljongtärningar
400 g kokta vita bönor
Bryn kött och lök i en gryta. Salta och peppra och strö över timjan och persilja. Häll över morätter, squasch, krossade tomater, tomatpuré, vin, vatten och buljongtärningar. Lägg lock på grytan och låt småkoka 1,5 timmar. Tillsätt vita bönor och låt allt bli varmt.
Till detta serverade jag Ripasso från producenten Speri (139 kronor, Venetien, Italien). Anders kommer att skriva mer om detta vin. Men det var ett riktigt gott vin, väl värt sina pengar, hade kunna kosta 100 pix till utan problem - ett riktigt fynd!!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar