Vitvinsdruva som under namnet albarino odlas i Spanien. I Potugal heter druvan alvarinho.
Druvan är av hög kvalitet och dess tjocka skal hjälper den att klara det fuktiga klimatet i Galicien i nordvästra Spanien, där den odlas.
Viner på druvan är aromatiska och har ofta mycket av såväl alkohol som syra. När det gäller vita viner placerar jag sauvignon blanc och grüner veltliner i den friska och fräscha gruppen. Albarino och riesling kan då få en egen grupp där friskheten återfinns i en mer avrundad och aromatisk framtoning.
När dricker man då albarnoviner? Ja, för oss blir det mest under vår och försommar. Därmed inte sagt att ett albarinovin inte skulle smaka bra även under övriga tider på året. En provning där albarino, sauvignon blanc, grüner veltliner och riesling jämförs kan vara väldigt spännande i sig!
onsdag 7 november 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar