Kalkon- och kronärtskockstårta
24 bitar (vi var många och många äter mycket - fast det ska erkännas med tre tårtor i samma volym fick vi både lunch och kvällsmat dagen därpå. Nåväl - hellre för mycket mat än tvärtom).16 skivor landgångsbröd (4 per nivå)
A Kronärtskocksfyllning
2 burkar kronärtskockshjärtan
2 msk olja
saften av 1 pressad citron
1 burk grillad paprika
salt och peppar efter smak
Mixa alla ingredienser.
B Kalkon och Sparrisfyllning
400 g fryst sparris, kokas lätt 5 min, varefter knopparna tas bort (för att sedan dekorera toppen med), finhacka resten
200 g rökt kalkon, finhackas
5 dl kesella, 1%ig
salt och kajennpeppar efter smak
Blanda ingredienserna väl.
C Toppingkräm
400 g Philadelphiaost
2,5 dl kesella
2 krukor basilika, finklipps
Blanda ingredienserna väl
D Garnering
20 skivor rökt kalkon
1 burk grillad paprika, skärs i långa strimlor
sparrisknopparna
Ett lager landgångsbröd läggs på en (hyfsat stor) bricka. Bred ut lager A. Ett lager bröd. Bred ut hela lager B. Ett lager till bröd. Bred ut lager C. Garnera med D.
Arvid och Sigrid sitter förväntansfulla vid sitt presentbord.
Smörgåstårtorna åts med god aptit i det varma sommarvädret. Vi hade otroligt tur med vädret. Vårt matbord som ändå är stort - rymmer max 12 personer - sedan blir det för trångt. Och både svårt och knöligt att servera. Vi skulle bli 14, vad göra? Anders och jag tänkte lyfta in ett mindre bord i köket som han och jag skulle sitta på. Men det skulle bli trångt. Så hade vi denna sagolika tur med vädret. 13-14 gäster inga problem utomhus på altanen. Nu kunde dessvärre inte min mamma komma i sista stund så vi blev det oroväckande antalet 13 till bordet...
Men det gick bra! Och var riktigt trevligt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar