Så var det dags för halloween middag.
Till förrätten pumpasoppa passade våra fingerbröd ypperligt.
Det blir något riktigt inbjudande, varmt och mysigt med allt detta svarta och orangea överallt.
Barnen satt till nöds då förrätt och huvudrätt serverades - annars var de på "skattjakt" (hade lagt ut en bana med 12 stopp som de letade sig fram till skatten - godiset), var utomhus, spelade wii och lekte i största allmänhet. Sigrids rum kan vi fortfarande svårligen komma in i...
Men väl vid matbordet satt de som små änglar...
...och åt...
Anders serverar huvudrätten -
Boeuf bourguignon
3 kg benfri bog
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
6 msk smör
2 dl vatten
4 flaskor rött matlagningsvin
4 dl vatten
6 msk kalvfond
4 msk tomatpuré
4 lagerblad
4 kvistar timjan
4 finhackade vitlöksklyftor
30 steklökar
4 msk maizena majsstärkelse
420 g bacon
500 g champinjoner
Skär köttet mindre bitar (tärningar med sidan 3 cm ungefär). salta och
peppra köttet. Bryn köttet i en stekpanna och lägg därefter över det i en
riktigt stor gryta. Skölj ur stekpannan med vatten och häll över det i grytan.
Späd med matlagningsvin, vatten och fond. Rör om under spädningen. Tillsätt
tomatpuré.
Låt koka på svag värme under lock i två timmar.
Skala lök och lägg ner i grytan. Koka i 20 minuter till. Red av med
majsstärkelse utrörd i lite vatten.
Stek bacon och champinjoner i smör i en stekpanna. För över till grytan och
låt koka några minuter. Garnera med timjan. Servera med kokt potatis.
Grytan blir ännu godare om den görs redan på morgonen och får stå och
dra under dagen.
Sista rätten spöktårtan fick vi vuxna äta själva! Så god - men väldigt väldigt mäktig...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar