måndag 1 december 2014

Champinjonsoppa med kräftstjärtar och skinka

Champinjonsoppa med kräftstjärtar och skinka
3 msk olivolja
8 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
1 msk torkad timjan
500 g champinjoner
2 liter vatten
4 hönsbuljongtärningar
2,5 dl matlagningsgrädde
salt
peppar

Hetta upp oljan och löken i en rymlig kastrull. Tillsätt timjan, champinjoner och lite av vattnet. Låt koka i någon minut eller två. Tillsätt resten av vattnet och buljongtärningarna. Låt sjuda under lock i en halvtimme. Mixa därefter soppan med en stavmixer. Tillsätt slutligen grädden. Salta och peppra.

300 g hackade kräftstjärtar
200 g rökt skinka
2,5 dl creme fraiche
salt
peppar

Blanda kräftstjärtar, skinka och creme fraiche i en skål.

Servera soppan med en klick av kräftblandningen i mitten. Strö över lite persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar