6 ägg
300 g rökt lax
10 skivor landgångsbröd
500 g skalade räkor
Koka äggen. Skiva laxen. Placera två landgångsbröd på ett lämpligt serveringsfat. Låt räkorna tina om de är frysta.
Broccolikräm
500 g broccoli
500 g philadelphiaost
5 msk riven pepparrot
5 dl creme fraiche
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
Koka broccolin i lite lätt saltat vatten i några minuter. Blanda den nu avrunna broccolin med philadelphiaost, pepparrot, creme fraiche, salt och peppar. Mixa med stavmixer.
Kaviarkräm
5 dl creme fraiche
5 msk (Kalles) kaviar
3 msk majonnäs
1 knippe gräslök
1 knippe dill
Blanda creme fraiche, kaviar och majonnäs. Klipp i gräslök och dill.
Placera ett lager av denna kräm på de två, utlagda landgångsbröden. Skiva två av de kokta äggen och lägg ut. På med två bröd till. Gör om processen och lägg till laxbitar på detta lager. Gör om tills bröd nummer nio och tio är utlagda. Bred ut broccolikrämen på toppen och sidorna av det som nu blivit en ståtlig smörgåstårta. Placera räkorna på toppen. Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar