Gnocchi med lamm- och svampragu
2 gula lökar
2 påsar svamp, som först får ligga och dra i vatten, sedan kramas vätskan ur.
1 msk smör
1 msk olivolja
400 g lammfärs
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano, torkad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 flaska rött matlagningsvin
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
2,5 dl créme fraiche
2 påsar svamp, som först får ligga och dra i vatten, sedan kramas vätskan ur.
1 msk smör
1 msk olivolja
400 g lammfärs
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano, torkad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 flaska rött matlagningsvin
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
2,5 dl créme fraiche
Hacka lök och fräs med svamp i smör och olja i en rymlig stekpanna
cirka 4 minuter. Tillsätt lammfärs, finhackad vitlök, oregano, salt och
peppar och fräs på stark värme tills färsen är genomstekt. Häll på vin
och låt det koka in. Sänk värmen och tillsätt tomatkross och -puré. Låt
koka på svag värme cirka 20 minuter. Rör om då och då. Tillsätt lite vatten om
det blir för torrt samt créme fraiche.
Servera med färsk kokt gnocchi.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar