Pamid är en rödvinsdruva som odlas i Bulgarien, där den är den druvsort som är planterad på störst areal. Förutom att användas till vinframställning så är pamid även populär att intas som just - vindruva.
Viner på druvan får ofta en ljus färg och blir ganska tunna. Syra finns det inte så mycket av men däremot lite sötma. Vinerna bör drickas unga.
Pamid anses inte kunna ge upphov till riktigt goda viner. Skulle så vara fallet skulle man nog se till att använda druvorna fullt ut till att göra vin på. Dock är pamidviner populära i Bulgarien. Det enkla och anonyma kan väl även det ha sin tjusning i rätt sammanhang?
Utanför Bulgarien kan man hitta odlingar av pamid i Rumänien, Sebien, Albanien, Turkiet, Grekland och Ungern. Namnen på druvan i dessa länder kan vara svåra att koppla till pamid. Exempelvis så är namnet i Ungern piros szlanka.
onsdag 25 mars 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mycket trevligt och lärorikt, igen!
SvaraRaderaTackar, tackar!
SvaraRaderaKul att inläggen uppskattas!
Hälsningar
Anders