söndag 10 juli 2022

Cheri-lee

 

På Avenyn i Göteborg hittade vi en restaurang som såg mysig ut.
Cheri-lee hette den och inriktningen var det asiatiska köket.
Den var populär så frågan var om det fanns plats för oss som inte hade förbokat.
Jodå, efter en stunds väntan fick vi ett bord - ett bord med mycket bra placering till och med.
Sigrid beställde tio sushibitar.


Arvid, Lena och jag beställde ett antal smårätter som kom in i omgångar.
Jättekul koncept. Vi visste inte vad som skulle komma härnäst.
Vi visste ej heller hur många rätter det var frågan om.
Men det bekymrade inte oss. Vi hade fullt upp med att njuta av den delikata maten.
Jag kan inte minnas när jag åt så god mat senast. Det är många år sedan.
Det var nästan overkligt gott!
Det var en matupplevelse utöver det vanliga.
Sigrid var nöjd med sin beställning.
Varje ny rätt presenterades nogsamt av någon ur personalen.
Det dök upp lite oväntade kombinationer som trots att de kändes lite udda ändå fungerade bra.
Att stället var populärt märktes.
Ett stillsamt och trevligt sorl fanns där i bakgrunden hela tiden.
Att äta med pinnar gör att måltiden varar längre.
Det kanske räcker med ord nu? Det går ändå inte att göra denna smakupplevelse rättvisa utifrån ett rent språkligt perspektiv.
Gott!











En annat ställe på Avenyn tidigare under dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar