Denna var nog den godaste morotskaka som jag har ätit!
Morotskaka
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl (240 g)
2 tsk kanel, mald
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
200 g smör, smält
400 g morötter, fint rivna
Glasyr
125 g smör, rumsvarmt
1 dl färskost, naturell
4 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
röd och gul karamellfärg
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i äggblandningen tillsammans med smör och rivna morötter. Blanda allt.
Bred ut smeten i en långpanna, 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–40 min. Låt kakan kallna.
Glasyr: Vispa smör och färskost med elvisp. Tillsätt först lite av florsockret och fortsätt vispa tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt resten av florsockret samt vaniljsockret och vispa ytterligare ca 1 minut.
Bred glasyren över kakan. Kyl.
Wow, låter gott!
SvaraRadera