torsdag 1 februari 2024

Cork och Corvina Enoteca - vinbarer i gamla stan

Distanskursen i dryckeskunskap på Örebro universitet pågår för fullt. Vi har just lärt oss exakt hur man ska titta, dofta smaka. Och spotta ut. Vinet. Eller Det som finns i glaset. 
Just detta med att spotta lät vi bero just denna kväll.
Men för övrigt lyssnade jag och E. nogsamt på vad sommelieren sade.
Vi testade 3 halvglas av röda viner. Första smakade citron, inte direkt ett överbetyg på ett rött vin. Andra var nog faktiskt också litet för surt. För oss.
 Men det sista var verkligen något alldeles extra. Touriga National när druvan är som bäst. Dessvärre hade vi inte bokat bord och detta ställe är populärt -  vi hade pratat om just denna vinbar ganska långt innan och jag hade sett låååånga köer utanför när jag passerat är tidigare.  Borde ha tänkt på att boka bord innan. Vi hade tur som alls kom in helt enkelt.
Eller så var det kanske tur. För då fick vi anledning att ta oss till något annat ställe. Vi traskade vidare på samma gata, Stora Nygatan i gamla stan tills vi stod utanför en italiensk vinbar, Corvina Enoteca.
Otroligt trevligt. Säga vad man vill om Amarone, det är gott! Vi testade  även något från Sardinien - Is Solinas Riserva Carignano del Sulcis. Otroligt gott. Vi kom nog ändå överens om att även om det var kul att testa idel portugisiska viner var kanske de italienska godare. Denna kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar