Griljerad ugnsbakad skinka
- 3-4 kg skinka, rimmad
Griljering
- 1/2 dl senap
- 2 msk dijonsenap
- 1 äggula
- 2 brödskivor som rivts med rivjärn
Lägg skinkan i vattenbad under natten för att dra ut litet av saltet. Dagen därpå är det dags att skrida till verket. Sätt den i ugnen på 125 grader C. med en termometer på den tjockaste delen. Placera en djup ugnsplåt med vatten under skinkan (som står på grillgallret) i ugnen. Då skinkan når en innertemperatur på 77 grader C. är det dags att ta ut den(tar 4-6 timmar beroende på skinkans storlek). Skär bort svålen. Blanda samman senap och äggula och bred över hela skinkan- Strö över det rivna brödet. Höj ugnstemp till 225 grader C. och låt skinkan griljeras i ugnen i 15-20 minuter. Skinkdekorationen görs enkelt av dubbelvikt silkespapper eller liknande, som klipps i enlighet med bilden och viras längs en träpinne.Kycklinglevermousse
- 300 g kycklingleverfile, skärs i stora bitar och steks i smör några min per sida. Ska vara rosa inuti
- 1 gul lök, hackad
- 200 g champinjoner, hackade
- 2 msk + 125 g smör
- 1 tsk mejram
- 1/2 flaska rött matlagningsvin
- 1 tsk salt
Stek champinjoner och lök. Häll ner rödvinet och låt koka under 10 minuter. Häll i övriga ingredienser och mixa till en jämn smet. Låt svalna. Ris a la Malta
- 1 liter färdigkokt risgrynsgröt
- 3 dl grädde vispad
- 2 msk vaniljsocker
- 3 msk socker
- 4 apelsiner, urkärnade och tärnade
Blanda samman. Mmmmmmmmmmmmm.
Första gången vi kikar in här hos er, och det blir absolut inte sista gången. Dukning, vintips och god mat, passar oss som handen!
SvaraRaderaGod fortsättning!