lördag 4 december 2010

Hamburgare toppade med italiensk röra


Hamburgare
1 kg nötfärs
1 finhackad gul lök
3 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 krm worcestershiresås
2 msk olivolja
3 ägg
Italiensk tomatröra
150 g soltorkade tomater
1 finhackad röd lök
1 dl finhackade svarta oliver
1 tsk torkad oregano
4 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
2 tsk honung
2 krm salt
2 krm svartpeppar
Blanda färsen med ägg, gul lök, salt, peppar och worcestershiresås. Forma till hamburgare och stek i olivoljan.
Finhacka de soltorkade tomaterna (som torkats av först). Blanda med röd lök, oliver, oregano, olivolja, balsamvinäger, honung, salt och peppar. Låt det hela stå och dra in innan servering.
Servera med hamburgerbröd, klyftpotatis och gärna cole slaw.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar