Laxpastej
- 400 g laxfilé
- 3 dl grädde
- 2 msk dill
- 1 ägg
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk vitpeppar
Mixa samman ingredienserna i en matberedare och fördela smeten i 12 smörade portionsformar. Grädda i 225 grader C. i cirka 15 minuter.
Laxpaté
- 1,5 kg lax, filead
- 1 l vispgrädde
- 1 dl dill
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- 1 tsk vitpeppar
Mixa samman ingredienserna i en matberedare. Häll upp innehållet i en smord ugnsform som Du ställer in i ett hett vattenbad i ugnen och gräddar i 225 grader C. i cirka 35-40 minuter.
Båda rätterna kan man med fördel servera med potatis och romsås, baserad på 3 dl gräddfil och 50 g röd rom.
Jamen jaaaa, mums, nu påminde du mig om en gammal favorit - laxpatén.. Undrar just om jag skall slå till på en sådan i mellandagarna...
SvaraRaderaMina föräldrar hade en otrolig tur och efter att deras plan blivit inställt (just som de stod vid gaten och skulle gå på!), så kom de sedan med ett av de få plan som gick mellan Stockholm och Heathrow i måndags - puh och hurra!
Kunde inte låte bli att le åt strump"haveriet". Jättefina ser de ut, små som påbörjade stora, och nu har du ju sticknöje för ett helt år till - det var väl bra? ;-)
Kramar till er alla och tack för fina kortet som kom idag!
Helena
Tack för inspirerande sillinläggningar (dec 2009). Jag har precis gjort Skärgårdssillen och Lingonsillen, den fick även en skvätt Gin i sig och det satt fint som tusan!
SvaraRaderaJättefin blogg föresten...God jul!
Lyxigt med jullov före jul! Vi måste jobba in i det sista, tyvärr:-(, inte många barn på förskolan imorgon utöver våra små...
SvaraRaderaNu har jag laxpaté i ugnen, ert recept från förra året! Har höga förväntningar!
Ha nu en riktigt skön och vilsam jul, glöm inte att koppla av lite också mellan alla sillinläggningar...
Kram från oss ett drygt stenkast bort!