Här har det varit litet mer vardagsdramatik än både vanligt och önskat. Sigrid stackarn passade på att slå ut en framtand under sin konvalescenstid från den segdragna magsjukan. Arvid och hon hade ställt samman ett antal stolar och innan vi ens hann reagera var olyckan framme. Tur i oturen är vår granne tandläkare, så snabbare vård en så kunde hon knappast få. Vi får bara hålla tummarna för att ingenting försvårar för den riktiga tanden om 4-5 år. Just nu är Sigrid ganska nöjd över den uppståndelse detta skapat runt hennes lilla person, men just då det inträffade måste det verkligen ha gjort fruktansvärt ont. Själv hinner man ju också bli riktigt rädd och fundera över scenarior som man inte ens vill tänka på.
Förrätten jag skriver om här är en variant av en av våra favoriter. Chévreost på vit brödsnitt med en sträng hjortronsylt över. Gratineras i ugnen i cirka 5 minuter.
Oxfilé med Päron- och Gorgonzolafyllda Canneloni
Oxfilén
- 1,5 kg oxfilé
- salt och peppar
Klappa in saltet och pepparn i oxfilén. Sätt in en termometer i den tjockaste delen av köttet och ställ in i 150 grader C ugn. Då innertemperaturen har nått 62 grader C. är den färdig att ta ut. Svep in den i foliepapper i någon kvart.
Päron- och Gorgonzolafyllda Canneloni
- 250 g färska lasagneplattor
- 140 g gorgonzola, tärnad,
- 8 päron, tärnade,
- 3 dl créme fraiche,
- salt och peppar,
- 5 dl matlagningsgrädde
Blanda samman osten, pärontärningarna, creme fraichen med salt och peppar. Rulla in smeten i lasagneplattorna. Täck plattorna med matlagningsgrädde och grädda i 175 grader C i cirka 45 minuter.
Som efterrätt till detta tog vi bara kaffe och chokladtryffel/mjölk och pepparkaka.
Så gott det ser ut.
SvaraRaderaHanna