D. frågade för några veckor sedan om jag var intresserad att gå på balett på Operan!?
Absolut!
Manon?
Jättegärna!
Nå vi började med en liten middag på Grodan, som numera ligger i själva operahuset!
Fördrink Pink, bestående av pink gin, citron, socker och champagne.
Bardisken var lika lång som imponerande vacker!
Ångad torskrygg med havskräftsås, skaldjurskrokett fylld med bechamel, mangold och citronkaviar - ja ni hör ju själva - fantastiskt. Till detta valde jag en amerikansk pinot noir. Gled ner.
D. valde ett pouilly-fumé clement et florian.
Till dessert Kaffe och avec (En grönstedts). Och en liten tryffel.
Så var det dags!
Litet champagne i pausen.
Vi hade förbokat bord i guldfoajen!
Förutom sällskapet, maten och miljön så var Baletten en sevärdhet i sig!
Otroligt duktiga!
Jag och syrran såg den för kanske 30 år sedan. Vi hade pippi på att gå på operan på tisdagar under flera års tid då vi just hade börjat jobba. Då hade vi en fäbless för att sitta uppe på åskådarplatser, eller liknande - så litet av handlingen kan ha gått mig förbi tidigare. Sorgligt. Men vackert! Operor fungerar ypperligt även med sämre platser, åtminstone de där det inte händer så mycket på scenen men där ariorna är den riktiga behållningen. Ballet, njae där bör man nog ha hyfsat bra plats ändå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar