De crabcakes jag redan hade gjort och fryst in har redan gått åt (de är vansinnigt goda), varför jag gjorde en ny sats. Receptet finner Du här.
Lax- och skaldjurspaté
- 800 g lax (vi köpte en hel lax på 1.2 kg, som jag benade ur och skar loss skinnet på, men det är ju en smaksak)
- 1 msk salt
- 1/2 tsk vitpeppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk chilipulver
- 2 dl koncentrerad apelsinjuice
- 1 dl tomatpuré
- 1 dl potatismjöl
- 6 ägg
- 5 dl crème fraiche
- 200 g skalade räkor
Kör samman alla ingredienser i en matberedare. Häll smeten i 2 smorda avlånga formar. Grädda i 175 grader Celsius i ca 1 timme. Låt stå i ca 30 minuter innan de stjälps upp. Serveras varm eller kall.
Gravad lax
- drygt 1,5 kg hel lax som rensas på ben innan gravningen tar vid.
- 2 tsk grovstött vitpeppar
- 4 msk salt
- 4 msk socker
- rikligt med dill.
Tack för grattishälsningen, vilka goda recept du bjuder på, tack för dom, ha en fin dag, kram
SvaraRaderaOj oj, vilket julbord ni kommer ha! Fattar inte att ni hinner? Laxpatén verkar smarrig, den skulle man kanske prova.
SvaraRadera