fredag 2 april 2010

EGG NOG

Den klassiska anglosaxiska värmande äggnogen kan vara väldigt inbjudande och god i påsktider.
Vi vispade upp äggen och sockret i elvispen, men det kan ju vara en trevlig start på en middag om gästen själv blandar samman sin egen välkomstdrink.
Egg Nog, 1 pers
  • 1 ägg
  • 1 msk florsocker
  • 1 dl varm/kall mjölk
  • 1 tsk konjak/whisky/whiskey (irländska varianten)
Vispa ägget och florsockret fluffigt. Rör ner mjölk och alkohol.

1 kommentar:

  1. Hej rara ni,

    Jag är inne hos er och läser ikapp lite och trots att jag just har ätit frukost kurrar det lite i magen vid åsynen av allt smarrigt ni gör! Och så fina servettbrytningar, igen! Måste erkänna att jag fnissade lite när jag insåg att titeln på dagens inlägg inte syftade på att ni var trötta på påsken och hade fått NOG av ägg, utan en betydligt festligare betydelse... ;-)

    En skön påsk önskar
    Helena och gänget i det svengelska huset

    SvaraRadera