Pizza med crabsticks och musslor, 4 port
Botten
- 3 dl ljummet vatten
- 3 msk olja
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk socker
- 1 pkt jäst
- ca 7-8 dl vetemjöl
Blanda samman ingredienserna i en bunke, spar litet av vetemjölet till utbaket och låt det jäsa i cirka 1 timme. Knåda degen ordentligt och kavla sedan ut degen till 4 små eller 2 stora delar.
Fyllning
- 1 pkt krossad tomat
- 2 tsk oregano
- 1 konservburk musslor (utan skal)
- 16 st crabsticks
- 300 g riven ost
- salt, peppar och cayennepeppar efter smak
Fördela fyllningen över pizzabottnarna och grädda pizzorna i 200 grader C. i 20-25 minuter, tills osten har smält och pizzan har fått en ljusbrun färg.
Tur att jag fortfarande ät mätt när jag hälsar på hos frestarna....:) ikväll blev det carbonara och det mättar länge...kramen
SvaraRadera