torsdag 8 april 2010

Persiljejärpar

Persiljejärpar, 8 personer
4 dl stöbröd
5 dl mjölk
400 g nötfärs
800 g blandfärs
4 äggulor
1 msk chilipulver
2 krukor persilja, finhackad (persiljan, inte krukorna)
2 tsk salt
1 tsk peppar
3 msk margarin att steka i

Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt dra i tio minuter. Tillsätt nötfärs, blandfärs, äggulor, chilipulver, persilja, salt och peppar. Blanda noga. Fukta händerna i kallt vatten och forma järparna i önskad form och storlek. Stek i lite margarin.

Servera med potatis och sallad. Vi tog även lingonsylt till, men säg inget till någon.......

3 kommentarer:

  1. Sv. Tack! Ja, det är svårt att få till bra bilder. Jag tackar föräldrarna för en systemkamera.=)

    SvaraRadera
  2. Är väldigt förtjust i klassisk husmanskost, vad gott, kram

    SvaraRadera
  3. åh, det där såg ju riktigt gott ut! det skulle man inte tacka nej till såhär på söndagslunchen! ;)
    hoppas du har haft en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera