
4 dl stöbröd
5 dl mjölk
400 g nötfärs
800 g blandfärs
4 äggulor
1 msk chilipulver
2 krukor persilja, finhackad (persiljan, inte krukorna)
2 tsk salt
1 tsk peppar
3 msk margarin att steka i
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt dra i tio minuter. Tillsätt nötfärs, blandfärs, äggulor, chilipulver, persilja, salt och peppar. Blanda noga. Fukta händerna i kallt vatten och forma järparna i önskad form och storlek. Stek i lite margarin.
Servera med potatis och sallad. Vi tog även lingonsylt till, men säg inget till någon.......
Sv. Tack! Ja, det är svårt att få till bra bilder. Jag tackar föräldrarna för en systemkamera.=)
SvaraRaderaÄr väldigt förtjust i klassisk husmanskost, vad gott, kram
SvaraRaderaåh, det där såg ju riktigt gott ut! det skulle man inte tacka nej till såhär på söndagslunchen! ;)
SvaraRaderahoppas du har haft en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake