Persiljejärpar, 8 personer
4 dl stöbröd
5 dl mjölk
400 g nötfärs
800 g blandfärs
4 äggulor
1 msk chilipulver
2 krukor persilja, finhackad (persiljan, inte krukorna)
2 tsk salt
1 tsk peppar
3 msk margarin att steka i
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt dra i tio minuter. Tillsätt nötfärs, blandfärs, äggulor, chilipulver, persilja, salt och peppar. Blanda noga. Fukta händerna i kallt vatten och forma järparna i önskad form och storlek. Stek i lite margarin.
Servera med potatis och sallad. Vi tog även lingonsylt till, men säg inget till någon.......
torsdag 8 april 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Sv. Tack! Ja, det är svårt att få till bra bilder. Jag tackar föräldrarna för en systemkamera.=)
SvaraRaderaÄr väldigt förtjust i klassisk husmanskost, vad gott, kram
SvaraRaderaåh, det där såg ju riktigt gott ut! det skulle man inte tacka nej till såhär på söndagslunchen! ;)
SvaraRaderahoppas du har haft en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake